Novice

Novinarska konferenca: Predstavitev Slovenščine na dlani 2

15. 11. 2022 UM FERI

Na Univerzi v Mariboru v sklopu projekta Slovenščina na dlani 2 nadaljujemo z razvojem in nadgradnjo e-okolja za učenje slovenščine. Na Filozofski fakulteti in Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko smo ga razvili med letoma 2017 in 2021, z letošnjo jesenjo pa v novem projektu načrtujemo nadgradnjo, s katero želimo zagotoviti še boljšo uporabniško izkušnjo pri učiteljih in učencih, ki jim je prosto dostopno učno e-okolje z vsebinskimi sklopi vaj iz pravopisa, slovnice, frazemov in pregovorov ter besedil tudi namenjeno. Projekt sofinancira Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije, zasnovo in razvoj učnega okolja pa je finančno podprla tudi Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. Novinarkam in novinarjem smo projekt Slovenščina na dlani 2 predstavili na novinarski konferenci, ki je potekala 15. novembra 2022 na FERI.

Preberi več


Raziskovalna zgodba

Vabimo vas, da prisluhnete naši raziskovalni zgodbi.

Preberi več


Prvi rojstni dan Slovenščine na dlani

1. 10. 2022

Za nami je prvo leto uporabe učnega e-okolja Slovenščina na dlani. Okolje ima že skoraj 1500 registriranih uporabnikov in uporabnic, ob tem pa po njem vsakodnevno brskajo in ga uporabljajo tudi številni, ki niso neposredno vključeni v izobraževalni sistem.

Preberi več


Slovenščina na dlani na sprejemu brucev in bruck na Oddelku za slovanske jezike in književnosti FF UM

29. 9. 2022

Z e-okoljem smo seznanili študentke in študente, ki so se v študijskem letu 2022/23 na FF UM vpisali na eno- ali dvopredmetni študijski program Slovenski jezik in književnost.

Preberi več


Predstavitev e-okolja na Oddelku za slovanske jezike in književnosti FF UM

27. 9. 2022

E-okolje smo predstavili prof. dr. Vladimiri Rezo z Univerze v Zagrebu (Fakulteta hrvatskih studija, Odsjek za komunikologiju), ki je na FF UM na izmenjavi, ter profesorici slovenščine z OŠ Maksa Durjave Maribor Kaji Hercog. Obe sta bili navdušeni nad raznolikimi možnostmi učenja, ki jih e-okolje ponuja.

Preberi več


Delavnica na poletni šoli Slovenščina na prvi pogled

6. 9. 2022

V torek, 6. septembra 2022, smo na poletni šoli FF UM preizkušali e-okolje Slovenščina na dlani in preverjali možnosti njegove rabe pri študentkah in študentih, ki se slovenščine učijo kot drugega in tujega jezika.

Preberi več


Predstavitev e-okolja za udeleženke in udeležence poletne šole na FF UM

2. 9. 2022

V petek, 2. septembra 2022, smo e-okolje Slovenščina na dlani predstavili udeleženkam in udeležencem prve poletne šole z naslovom Slovenščina na prvi pogled, ki poteka na Filozofski fakulteti Univerze v Mariboru.

Preberi več