Projekt Slovenščina na dlani 3: aktualizacija učnega e-okolja

Datum: april 2024

Povzetek

Z veseljem sporočamo, da se naše delo nadaljuje v okviru projekta Slovenščina na dlani 3. V letih 2024 in 2025 bomo e-okolje obogatili z jezikovnimi testi, novimi razlagami jezikovnih vsebin in novimi podatki v slovarski zbirki FRIDA, dodali pa bomo tudi nekaj novih funkcionalnosti za uporabnike in uporabnice.
Vabimo vas, da nam sledite na družbenih omrežjih, kjer bomo objavljali tudi jezikovne kvize in igre.

Projekt Slovenščina na dlani 3: aktualizacija učnega e-okolja
Z veseljem sporočamo, da se naše delo nadaljuje v okviru projekta Slovenščina na dlani 3: aktualizacija učnega e-okolja.

Po odličnih odzivih o uporabi e-okolja Slovenščina na dlani v šolah in z več kot 5000 registriranimi uporabniki bomo v letih 2024 in 2025 e-okolje obogatili s pripravljenimi jezikovnimi testi, novimi razlagami jezikovnih vsebin in koristnimi povezavami do spletnih jezikovnih virov in priročnikov ter nadgradili s priročnimi funkcionalnostmi za uporabnike in uporabnice.

Aktualizirali bomo:

  • vsebino e-okolja z vnaprej pripravljenimi testi različnih težavnosti, obsega in vsebin, ki bodo omogočili učinkovito preverjanje in utrjevanje znanja, ter nadaljnjimi možnostmi reševanja v obliki avtomatsko generiranih vaj in povezav do razlag v e-okolju;
  • jezikovne razlage z novimi zanimivimi vsebinami, grafičnimi podobami in koristnimi povezavami do aktualnih spletnih jezikovnih virov in priročnikov;
  • funkcionalnost e-okolja z novimi interaktivnimi elementi za všečkanje razlag in deljenje rezultatov na družbenih omrežjih.
S promocijskimi aktivnostmi bomo poskrbeli, da bodo uporabniki seznanjeni z vsemi novostmi. Za spodbujanje motivacije in večje angažiranosti pri učenju slovenščine tako učencev, učenk kot širše javnosti pripravljamo zanimive kvize in zabavne jezikovne igre. V letu 2025 bomo pripravili nagradni natečaj, katerega vsebina naj zaenkrat ostane še skrivnost.

Vabimo vas, da nam sledite tudi na družbenih omrežjih – facebook, instagram in youtube!