NAZAJ

gre kot po maslu

frazem

poteka brez težav, po načrtih

Zgled

Smo v odlični formi, vse nam gre kot po maslu, kar je sad odličnega dela in izjemnega moštvenega duha. Verjamem, da je pot do uspeha šla prek prijateljstva in razumevanja med igralci. Smo veliki prijatelji.

Če nam kaj gre kot po maslu, pomeni, da poteka brez težav ali zapletov, torej uspešno oziroma tako, kot smo načrtovali. 

Zgled

Na treningih mi gre kot po maslu. Odlično sem fizično pripravljen, počutim se zelo dobro, skratka vse je v najlepšem redu. 

Tematika
Dejavnost in bivanje
Značilna raba v besedilu

kaj gre kot po maslu komu

Zgled

Tekmovanje je bilo napeto, vendar nam je šlo kot po maslu. Odplesali smo brez napak in se veselili, ker smo dobili veliko pohval; navdušeni smo se vrnili domov.

vse, stvar ... gre kot po maslu

Zgled

Stanje »flow« je nekakšno psihološko stanje, v katerem se igralec počuti nepremagljivega, vse mu gre kot po maslu, vse cilje, ki si jih zastavi, enostavno doseže, počuti se sproščenega, je osredotočen na »tu in sedaj«.

Zgledi rabe
Zgled

Kot vsi mladi pari, sva imela tudi midva ogromno načrtov in želja. Želela sva si dva otroka, hiško izven mesta in psa. Vsak večer sva se na dolgo in široko pogovarjala o najinih ciljih in sanjah, in iz dneva v dan sem bila bolj prepričana, da je Jan ustvarjen zame. Imela sva dobro plačani in zanimivi službi, v centru mesta sva najela dvosobno stanovanje, ob vikendih sva hodila na morje, skratka, vse nama je šlo kot po maslu. Najbolj pa sva se veselila bližajoče se poroke.

Zgled

Dvojčka – Ko boste prepričani, da gredo stvari kot po maslu, se bo nekaj zapletlo. Če ne boste zavihali rokavov in se odločno podali v akcijo, se vam ne piše nič dobrega. Delo: zahteve nadrejenih bodo visoke, a jim boste vseeno kos.