NAZAJ

prijatelja spoznaš v nesreči

pravega prijatelja spoznaš v nesreči
v nesreči spoznaš prijatelja
prijatelja spoznaš v stiski
pregovor

Izraža, da prijateljstvo pride do izraza, je na preizkušnji, ko je kdo v težavah.

Zgled

Vsi poznamo pregovor, da prijatelja spoznaš v nesreči. Če sodim po tem, koliko ljudi nam je v teh dneh stisnilo roko in izrazilo podporo, imamo prijateljev očitno veliko. In tega sem najbolj vesel. 

Tematika
Človek
Odnosi
Zgledi rabe
Zgled

Pregovor pravi, da pravega prijatelja spoznaš v nesreči. To pomeni, da mi v težkih trenutkih stoji ob strani in mi pomaga materialno ali s tolažbo. Srečen in hvaležen sem, da v takem trenutku lahko pokličem prijatelja in ga prosim za pomoč ali nasvet.

Zgled

Pregovor Prijatelja spoznaš v nesreči se je potrdil tudi v Lucovi. Nekaj minut potem, ko je zagorelo, so pridrveli gasilci iz domačega in sosednjih krajev: Gornji Petrovci, Adrijanci, Šalovci, Čepinci, Markovci, Neradnovci in Stanjevci.

Zgled

Prijatelj si, če si vesel, družaben, pomagaš v stiski, ponudiš pomoč in spoštuješ vse ljudi. Pravijo, da pravega prijatelja spoznaš v nesreči.

Zgled

Sosedovi so bili hvaležni moji teti, saj je prva opazila ogenj in poklicala gasilce. Lepo je, če si ljudje med seboj pomagajo. Pravijo, da v nesreči spoznaš prijatelja in to resnično drži.