NAZAJ

daleč od oči, daleč od srca

pregovor

Izraža, da razdalja ali dlje časa trajajoča ločitev povzroči čigavo ravnodušnost do koga ali česa oziroma zmanjša čustveno navezanost na koga ali kaj.

Zgled

Občinske ceste so še vedno ponekod v slabem stanju. Da o makadamskih cestah, ki jih celjska občina premore še preveč, niti ne govorimo. Še posebej so v slabem stanju ceste na obrobju celjske občine. Daleč od oči, daleč od srca, pravijo …

Tematika
Odnosi
Zgledi rabe
Zgled

Se zavedate, da je služba postala vaš drugi dom in da ste postali naravnost zasvojeni z delom, od jutra do večera? Kar nameravate zdaj, pa ne bo imelo dobrega konca. Pregovor daleč od oči, daleč od srca drži kot pribito. Partner ne bo samo prizadet, lahko ga tudi izgubite.

Zgled

Saj veste, malo razdalje včasih popestri razmerje, toda večmesečna odsotnost od doma? Kako že pravijo? Daleč od oči, daleč od srca.

Zgled

Dobro vem, daleč od oči, daleč od srca – ko odidem iz vašega sveta, me tudi v vaših mislih ni več.

Zgled

Včasih so bili ti ljudje odrinjeni na obrobje, zdi pa se mi, da tudi danes ni prav nič drugače. No, ja, prav gotovo je zanje bolje poskrbljeno, toda to še vedno ni dovolj. Ljudje, ki jih ne vidijo, še verjeti ne morejo, kaj vse znajo sami narediti, vendar pa žal tudi tega ne vedo, kaj vse bi ti ljudje potrebovali in česa vsega si želijo. Saj poznate tisti rek: Daleč od oči, daleč od srca.

Zgled

Daleč od oči, daleč od srca, pravi pregovor, kar pa za vas nikakor ne velja. Nekdo, ki ga že dolgo niste videli, namreč že dlje časa buri vašo domišljijo.

Zgled

Strah me je le, da ga bodo ljudje, zdaj ko je v evropskem parlamentu, sčasoma pozabili. Saj veste, daleč od oči, daleč od srca.