NAZAJ

služba je služba, družba pa družba

služba je služba, družba je družba
družba je družba, služba pa služba
pregovor

Izraža, da se je treba med delom obnašati drugače kot v prostem času.

Zgled

Do svojih sodelavcev in nadrejenih se obnašajte profesionalno. Če se med vami razvije prijateljstvo, tudi prav, vendar ne na silo poskušati z vsakim in za vsako ceno vzpostaviti prijateljskega odnosa. Služba je služba, družba pa družba

Tematika
Odnosi
Dejavnost in bivanje
Zgledi rabe
Zgled

Moramo si zapomniti, da smo lahko prijazni in razvijemo dobre odnose s sodelavci, a se ves čas ob tem zavedati, da je služba služba, družba pa družba!

Zgled

V službi mi zaupajo in me nikoli ne kličejo po nepotrebnem, še posebno ne po službi. Služba je služba, družba je družba. To imam strogo ločeno. Tudi po službi se nikoli ne obremenjujem, kaj bom delal naslednji dan, ne doživljam stresa in nimam nobenih skrbi.

Zgled

Končuje se šolsko leto in s tem tudi dejavnosti v službi. Služba je služba, družba pa družba, pravijo. Ampak zagotovo sovpadata, se povezujeta in dopolnjujeta.

Zgled

Služba je služba, družba pa družba. Pomembno mi je, da se med ljudmi v službi fajn počutim, da bi se pa z njimi družila še izven službe, nimam časa. Tisti čas, ki ga imam, porabim za družino in ohranjanje že obstoječih prijateljstev.