NAZAJ

ko ima hudič mlade, jih ima veliko

ko ima hudič mlade, jih ima več
ko ima vrag mlade, jih ima veliko
kadar ima hudič mlade, jih ima veliko
pregovor

Izraža, da ljudje močneje občutijo kakšno nesrečo, če se zgodi istočasno s kakšno drugo nesrečo

Zgled

Ne le da je ostala brez službe, da je morala bolnega očeta odpeljati v bolnišnico, da je ostala sama s hčerko v stari hiši, za nameček se ji je pred časom pokvarila še peč in sta morala na hitro še to kupiti, da niso bili na mrazu. Ko ima hudič mlade, jih ima veliko

Tematika
Dejavnost in bivanje
Količina, mera, stopnja
Zgledi rabe
Zgled

Ko ima hudič mlade, jih ima veliko. Ta ugotovitev zdaj nedvomno velja za zaloško ekipo, ki ima pred izjemno pomembnim srečanjem z železarji ogromno težav z igralskim kadrom.

Zgled

Skrajšal sem jadra, kmalu za tem pa se mi je zlomilo krmilo. Seveda sem jadra spustil in vklopil motor. A ko ima hudič mlade, jih ima veliko. Po kakšnih desetih minutah je velik val zalil motor in tako je še ta crknil.

Zgled

Ko ima vrag mlade, jih ima veliko, je znani slovenski pregovor, ki je še kako povezan z domžalsko ekipo. Pravzaprav so težave že kar stalnica v četi, ki jo vodi mladi ljubljanski trener, zato so se lahko nanje ob Kamniški Bistrici že kar navadili.

Zgled

Dan se pa še niti ni dobro začel! Kaj, za vraga, bo sledilo tako slabemu začetku? Znano je namreč, da kadar ima hudič mlade, jih ima veliko.