NAZAJ

vsi smo krvavi pod kožo

vsi smo pod kožo krvavi
pod kožo smo vsi krvavi
pregovor

Izraža, da vsak lahko naredi napako, podleže svoji slabosti, šibki točki.

Zgled

Čeprav pravijo, da je smeh pol zdravja, nas lahko po drugi strani spravi v veliko zadrego, če ga ne moremo obvladati v zelo resnih situacijah. Nekaterim se zdijo taki napadi smeha neproblematični, drugi so morali to plačati celo s službo. Ker smo vsi krvavi pod kožo, se lahko zgodi vsakomur, zato ponujamo tudi nekaj nasvetov, kako si pomagati iz zagate.

Tematika
Človek
Dejavnost in bivanje
Zgledi rabe
Zgled

V najbolj pomembnih vidikih življenja se trudiš biti pozitiven človek in sporočati svetu, da smo vsi iz mesa in krvi, da smo vsi krvavi pod kožo, ne glede na njeno barvo ali vero, narodnost ...

Zgled

Vi ste profesor, strokovnjak, štiri desetletja ste raziskovali in predavali. Ne pričakujem, da mi boste odgovorili, a vas bom kljub temu vprašala: komu lahko zaupamo, ko je korupcija brez meja, ko smo vsi krvavi pod kožo, denar pa je, kot je že tisočletja znano, tako in tako sveta vladar? Lahko verjamemo, da je hrana, ki prihaja iz uvoza, zdrava in varna?

Zgled

Vedno znova jo v javnosti predstavljajo kot uspešno, prodorno, neustrašno ... poslovno žensko in igralko, sama pa pravi, da bi se temu idealiziranju rada izognila. Vsi smo krvavi pod kožo in vsi smo ljudje. Vsaka zgodba o uspehu ima tudi svojo temnejšo plat, na katero pa mediji radi pozabljajo. To so odrekanja na poti do cilja, prečute noči, strahovi ...

Zgled

Vsi smo krvavi pod kožo, vsi imamo slabe dneve in se kdaj slabo počutimo. V takih dneh je pomoč sodelavcev zelo dobrodošla.

Zgled

Premisli in se na podlagi tega odloči, kako se obnašati do staršev. Ni najhuje to, da človek naredi še tako hudo napako, vsi smo ljudje, vsi smo krvavi pod kožo in vsi lahko pademo v najgloblje luknje zmot. Hudo je edino, če svojih zablod nočemo priznati, se zanje opravičiti ter jih odpravljati.

Zgled

Vsi, neverujoči in tako ali drugače verujoči pa moramo paziti na svojo »moralo«, svojo »dobrost«. Vsi smo krvavi pod kožo in vsi imamo svoje napake. In najprej pometimo pred svojim pragom, potem šele pljuvajmo po drugih.

Zgled

Spominjam se strahu, da bi naredil kaj narobe; ne paničnega, temveč nenehnega strahu; vsi smo krvavi pod kožo, vsak se lahko zmoti. To mi je ostalo. Vedno me je strah: da kaj prezrem, da čemu ne bom kos.