NAZAJ

vse ima svoje meje

vsaka stvar ima svoje meje
vse ima svojo mejo
vsaka stvar ima svojo mejo
pregovor

Izraža, da se kaj dogaja predolgo, s preveliko silo.  

Zgled

Že jeseni na dirkah je bilo težje, kot sem mislil. Celo zimo sem treniral, a pripravljenost ni bila taka, kot bi v tem času morala biti. Nisem imel več potrpljenja. Vse ima svoje meje.

Tematika
Odnosi
Dejavnost in bivanje
Količina, mera, stopnja
Zgledi rabe
Zgled

Vedno ste pripravljeni priskočiti na pomoč, ampak vse ima svoje meje, sploh kadar imate občutek, da vas zgolj izkoriščajo.

Zgled

Katja pravi, da sta prijateljstvo prekinili zaradi njenih nenehnih laži, kar ji je nekaj časa oproščala, ampak vse ima svoje meje.

Zgled

Obljubljal je, kdaj bo prišel, pa ga kar zlepa, brez besede, ni bilo, rok za dokončanje del se je kar odmikal. Sprva sem bil miren, on pa je to samo še bolj zlorabljal, na koncu, en mesec po dogovorjenem roku, pa mi je izstavil bistveno višji račun od dogovorjenega. Takrat pa mi je počilo. To nisem več bil jaz, ampak dovolj sem imel vsega. Resda sem potrpežljiv, a vse ima svoje meje, imam tudi nekaj ponosa.

Zgled

Še vedno se počutim zelo dobro, toda v tem trenutku se lahko zgodi, da bi preobremenila telo in se poškodovala. Tega si ne bom dovolila. Vse ima svoje meje. Moram biti previdna in zdaj bom samo še uživala v teku.

Zgled

Ni res, da nam je denar pomembnejši od življenj, a vsaka stvar ima svoje meje. Naj se ob vseh ukrepih te vlade poskrbi še za varnost pri ekstremnih športih! Kdor se odloči za tako vrsto zabave, naj še poskrbi za primerno zavarovanje!