NAZAJ

kovačeva kobila je vedno bosa

kovačeva kobila je zmeraj bosa
kovačeva kobila in čevljarjeva žena sta vedno bosi
pregovor

Izraža, da ima kdo ali kaj določene pomanjkljivosti, čeprav tega ne bi pričakovali glede na okoliščine, zlasti poklic.

Zgled

Kovačeva kobila je vedno bosa. Jaz že imam ideje, vendar se ne spravim v pravo akcijo. Drugim bi znal bolje pomagati kot sebi. Lahko pa dajem drugim nasvete.

Tematika
Dejavnost in bivanje
Zgledi rabe
Zgled

Kovačeva kobila je zmeraj bosa. Odvetniku, ki se profesionalno ukvarja z družinskimi primeri, se nenadoma začne krhati idilični zakon.

Zgled

Na žalost je zaradi dela, ki se mu predaja z vsem srcem, malce zanemaril domače rastline. »Kovačeva kobila je zmeraj bosa,« pravi.

Zgled

Da vsaj enkrat zavrnemo veljavnost starega reka, ki pravi, da je kovačeva kobila zmeraj bosa, je na srečanju blisnil fleš fotoaparata še dejavnega novinarja in zabeležil dogodek.

Zgled

Praviloma drži, da je kovačeva kobila vedno bosa, in jaz sem zadnjih deset let svojo telesno kondicijo malo zanemarjal. Smo pa doma, v družini, pri nekaterih stvareh bolj v zdravje usmerjeni: hrano pripravljamo izključno na olivnem olju, jemo malo mesa in veliko zelenjave.

Zgled

Danes svojega doma ne krasi, ker je to zanj izključno kraj, kamor hodi spat. Njegov dom je njegova cvetličarna. In drži, da je kovačeva kobila vedno bosa? »Seveda. Novoletnega okrasja doma nimam, venček za na vrata pa mi je spletla mama!«