NAZAJ

malo morje

frazem

zelo veliko

Zgled

V takšnih primerih nam na pomoč priskočijo namenski programski odjemalci, ki nam lahko z dodatnimi funkcijami in integracijo z drugimi servisi omogočijo lažje in učinkovitejše delo. Namenskih poštnih odjemalcev je tako kot večine programske opreme na trgu malo morje. To daje uporabnikom sicer veliko možnost izbire, po drugi strani pa nas prevelika ponudba lahko zmede.

Če je koga ali česa malo morje, pomeni, da je koga zelo veliko ali da je kaj na voljo v velikih količinah.

Zgled

Na spletu je na voljo malo morje dodatkov, ki tako ali drugače spremenijo videz Microsoftovih operacijskih sistemov. Eden najučinkovitejših je Windows Blinds.

S frazemom pogosto opozorimo na pestro izbiro, ki nam je na voljo, ali na številne možnosti, ki nam jih kaj nudi.

Zgled

V spletu obstaja malo morje programov in spletnih strani, ki nam izmerijo hitrost prenosa podatkov v obe smeri.

Protipomenka

Tematika
Količina, mera, stopnja
Značilna raba v besedilu

malo morje koga/česa

Zgled

Ko bodo počitniški dnevi za vami, bo poleg lepih spominov ostalo še malo morje fotografij. Seveda si jih vsi želimo pokazati, a pri tem je dobro, da smo vsaj malenkost samokritični.

malo morje nastavitev, priložnosti, ljudi ...

Zgled

Strežnik ima malo morje nastavitev. Zanimiva je recimo možnost uporabe oziroma omejevanja pasovne širine na posamezno skupino ali uporabnika.

Zgledi rabe
Zgled

Sam kanabinoid THC se uporablja za lajšanje mnogih težav, medtem ko neokrnjena marihuana vsebuje malo morje za zdravje škodljivih kemičnih snovi.

Zgled

Pri Mercedesu obljubljajo, da lahko na sedežih sedite le prvovrstno. Razlogov, da bi postali njegov lastnik, je še malo morje.

Zgled

Tistim, ki še vedno ne veste, kam bi pobegnili to poletje, bosta morda pomagala naslednja dva namiga. V zbirki Svetovni popotnik je doslej izšlo že kar malo morje turističnih vodnikov, med njimi tudi Francija, Nemčija, Italija, Firence in Toskana, Turčija in Španija.

Zgled

Na spletu obstaja malo morje blogov in spletnih strani, ki ponujajo s slikami opremljene opise izdelave opreme za domači foto studio.

Zgled

Ministrstvo za zdravstvo je z velikim pompom zagotovilo, da bo zadeve razkrinkalo, po Mariboru se je podilo malo morje strokovnjakov, da bi ugotovili, kaj vse tam ni v redu.

Zgled

Uporabniški vmesnik pri fotografiranju je prav tako zelo lepo zastavljen, enostaven za uporabo in nasploh pregleden. Nastavitev je seveda malo morje. Na voljo imamo prepoznavanje obrazov, nasmehov, makro, nastavitev osvetljenosti in podobno. Večino teh povprečni uporabnik sploh ne bo nikoli uporabljal.

Zgled

Če se je pred petimi leti po ljubljanskih ulicah sprehajalo malo morje potepuških mačk, je danes stanje občutno boljše. A če jih ne vidimo, to še ne pomeni, da jih ni.

Zgled

Družbo poišče v krogu svojih prijateljev, ki jih ima veliko. »Veste, če si tako dolgo na svetu, spoznaš malo morje ljudi.« Redno vzdržuje stike in se veseli pogovorov ter druženja v njemu tako ljubi družbi.