NAZAJ

od a do ž

od A do Ž
frazem

v celoti, popolnoma

Zgled

Kot sam spoštujem glasbenike oziroma svoje stranke, tako naj oni spoštujejo mene. Spoštovanje dosežem s poštenim človeškim odnosom in s tem, da sem zelo pozoren. Strankam se posvečam in za njih storim vse – od a do ž.

S frazemom od a do ž izrazimo, da je kaj zajeto v celoti ali popolnosti, da kaj opravimo od začetka do konca.

Zgled

Oblikovalci interierja, tisti, ki opremijo prostor ali stanovanje od a do ž, so v tujini bolj poznan profil kot pri nas, internet pa je povsod posegel tudi na to področje in omogočil prožnejše, prilagodljive svetovalne storitve po meri strank s hitro izmenjavo informacij. 

S frazemom lahko poudarimo in pozitivno ocenimo resen in profesionalen odnos do dejavnosti, ki jo kdo opravlja.

Zgled

S primerno resnostjo se Avstrijci tudi posvečajo svojemu paradnemu športu, ki jim je v preteklosti prinesel toliko radosti in sreče. Profesionalci od pet do glave, od a do ž. Vsi in vse. Niti najmanjši detajli niso prepuščeni naključju. Ko si zastavijo cilj, ga dosežejo. Če nekaj obljubijo, to uresničijo. Velja za tekmovalce, trenerje, funkcionarje in vse spremljevalce.

Tematika
Količina, mera, stopnja
Značilna raba v besedilu

od a do ž

Zgled

Najprej je časopise bral od a do ž, žejen tiska; zdaj že ve, kje bo našel kaj zanimivega.

vse od a do ž

Zgled

Omenjene prehranske artikle, nataknjene na tanke lesene paličice, kar v šopih molijo skozi okna avtobusa, domačini pa jih seveda kupujejo. Prav tako zanimivo je opazovati, kako ravnajo z odpadki. Vse od a do ž, pa naj bodo to ostanki od hrane ali pa vrečke in papirčki, vržejo namreč ven skozi okno. Če je okno predaleč, končajo odpadki kar na tleh,

Zgledi rabe
Zgled

Deli, iz katerih so sestavljeni avtomobili, prihajajo z vseh koncev sveta. Tovarn, v katerih bi vse od A do Ž izdelali sami, ni več, če so sploh kdaj bile.

Zgled

Vsekakor si želim nadaljevati v oddaji, v kateri ni vse vnaprej napisano in lahko govorim točno to, kar mislim. Ne vem, ali bi lahko kdaj vodila oddajo, kjer bi bil scenarij napisan od a do ž.

Zgled

Ob zamenjavi starih oken z novimi lahko naši monterji opravijo tudi demontažo in odvoz na deponijo, poskrbijo za dodatno izoliranje notranjih špalet ter zakrivanje roletnih omaric z mavčnimi ploščami. Poskrbimo za vse, od A do Ž, brez odvečnih skrbi, prevozov in dodatnih del.